Chimichurri (Argentinsk pesto, en kall sås som passar bra till grillat)

Chimichurri (Argentinsk pesto, en kall sås som passar bra till grillat)

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 5st
    röda chilifrukter
  • 5klyfta(or)
    vitlök
  • 1knippa(or)
    persilja
  • 1st
    gul paprika
  • 1st
    grön paprika
  • 5st
    tomater
  • 1st
    lime
  • 1dl
    olivolja
  • Salt

Så lagar du

1. Lägg tomaterna i kokande vatten 5 minuter. Ta upp dom och låt dom svalna. Ta av skalet, dela dom och ta bort kärnorna. Finhacka därefter tomatköttet.

2. Blanda olivoljan med limesaften och lägg i de finhackade tomaterna. Finhacka därefter övriga ingredienser. Rör ner och smaka av med salt och peppar. Förvaras svalt.

Dela det här receptet med dina vänner!