Chimichurri (Argentinsk pesto, en kall sås som passar bra till grillat eller till stekt kött eller fisk).

Chimichurri (Argentinsk pesto, en kall sås som passar bra till grillat eller till stekt kött eller fisk).

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 5st
    röda chilifrukter
  • 5klyfta(or)
    vitlök
  • 1knippa(or)
    persilja
  • 1st
    gul paprika
  • 1liter
    grön paprika
  • 5st
    tomater
  • 1st
    lime
  • 1dl
    olivolja
  • Salt o peppar

Så lagar du

1. Lägg tomaterna i kokande vatten 5 minuter. Ta upp dom och låt dom svalna. Ta av skalet, dela dom och ta bort kärnorna. Finhacka därefter tomatköttet.

2. Blanda olivoljan med limesaften och lägg i de finhackade tomaterna. Finhacka därefter övriga ingredienser. Rör ner och smaka av med salt och peppar. Förvaras svalt.

Dela det här receptet med dina vänner!