Ingredienser
6portioner
- ½dlkaffe
- 100gmörk choklad
- 1stäggula
- 3dlvispgrädde
Garnering
- chokladkaffebönor eller flisad choklad
Så lagar du
Len och ljuvligt god och dessutom är den här moussen som är mycket lättgjord. Det viktiga är att inte vispa grädden för hårt – den ska vara lättvispad annars kan moussen bli grynig.
1. Häll det varma kaffet i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i kaffet över svag värme.
2. När chokladen är helt smält dra åt sidan och blanda ner äggulan.
3. Vispa grädden löst. Rör ner ca 1/3 av grädden i chokladen och blanda försiktigt. Vänd ner resten av chokladsmeten i grädden. Häll upp i glas eller portionsformar. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Garnera med chokladbönor eller flisad choklad före serveringen.