Choklad- och kaffemousse

Choklad- och kaffemousse

Ingredienser

6portioner

  • ½dl
    kaffe
  • 100g
    mörk choklad
  • 1st
    äggula
  • 3dl
    vispgrädde

Garnering

  • chokladkaffebönor eller flisad choklad

Så lagar du

Len och ljuvligt god och dessutom är den här moussen som är mycket lättgjord. Det viktiga är att inte vispa grädden för hårt – den ska vara lättvispad annars kan moussen bli grynig.

1. Häll det varma kaffet i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i kaffet över svag värme.

2. När chokladen är helt smält dra åt sidan och blanda ner äggulan.

3. Vispa grädden löst. Rör ner ca 1/3 av grädden i chokladen och blanda försiktigt. Vänd ner resten av chokladsmeten i grädden. Häll upp i glas eller portionsformar. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Garnera med chokladbönor eller flisad choklad före serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!