Choklad- och saffranskokoskaka

Publicerat:
2016-11-22Tillagningstid:
Ingredienser
14 - 16portioner
Kokostäcke
- 200 gkokosflingor
- 50gsmör
- ½ stkuvert saffran à 0,5 g
- 2dlströsocker
- 2stsmå eller medelstora ägg
Chokladkaka
- 200gmörk choklad
- 100gsmör
- 2dlsocker
- 4stägg
Tillbehör
- vispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Kokostäcke
2. Smält smöret och ta från värmen. Finstöt saffranet med lite av sockret. Rör ner det i det smälta smöret. Blanda ner resten av sockret och sedan kokosflingorna och äggen. Låt stå medan du gör chokladkakan.
Chokladkaka
3. Smält smöret i en 2-literskastrull.
4. Bryt chokladen i små bitar och låt dem smälta i smöret. Rör under tiden.
5. Tillsätt strösocker och sedan äggen ett i taget.
6. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form, 26 cm i diameter, med löstagbar kant.
7. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 10 minuter. Känn efter att ytan stannat.
8. Fördela kokosblandningen över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter tills kokostäcket fått fin färg. Låt kallna.
9. Servera kakan i små bitar och eventuellt med en klick lättvispad grädde. Hallon är också gott att servera till.