Choklad och valnötskaka med apelsingrädde

Choklad och valnötskaka med apelsingrädde

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    osaltat smör
  • 150g
    strösocker
  • 200g
    vetemjöl
  • 200g
    mörk choklad 70%
  • 100g
    valnötter
  • 4st
    ägg
  • 1
    knivspets salt
  • 2msk
    florsocker
  • 2dl
    grädde
  • ½dl
    koncentrerad apelsinjuice

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Finhacka chokladen.

3. Smält smöret i en kastrull och slå det över chokladen, rör till en slät massa.

4. Vispa ner socker, mjöl och saltet i chokladmassan, vispa i ett ägg i taget.

5. Vänd i valnötterna, häll upp i 4 ugnsfasta formar.

6. Baka i ugn 8-10 minuter.

7. Vispa grädden och apelsinjuice.

8. Servera kakan kall eller varm.

Dela det här receptet med dina vänner!