Ingredienser
8portioner
<b>Bakelsen</b>
- 200gmörk choklad av god kvalitet
- 150gsmör
- 6ägg
- 2dlsocker
- 1dlvetemjöl
<b>Garnering</b>
- 2burk(ar)kondenserad mjölk
- 1lime
Så lagar du
Bakelsen
Smörj åtta ugnssäkra portionsformar med smör. Använd inte större formar, då gräddas de inte tillräckligt.
Smält smör och finhackad choklad i mikron, över vattenbad eller på spis med låg värme. Rör ihop.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Häll i chokladblandningen och rör kraftigt. Sikta ner vetemjöl och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i de smorda formarna och ställ i frysen över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut formarna ur frysen och ställ dom direkt i den varma ugnen. Grädda därefter i ca 15-20 minuter. Stjälp upp med hjälp av en kniv direkt på tallrik. Garnera med kondenserad mjölk och färska hallon och ev. en kula vaniljglass.
Sås på kondenserad mjölk (2 alternativ)
Alternativ 1 (med kolasmak):
Genom att koka en oöppnad burk kondenserad mjölk i vatten, blir konsistensen krämigare och mer trögflytande. Smaken får också en kola- och nötkaraktär.
Gör så här:
Koka den oöppnade konservburken i rikligt med vatten i ca 4 timmar – var noga med att vattnet hela tiden täcker burken. Fyll på med vatten efter hand som det dunstar.
Alternativ 2 (med limesmak):
Vill du ha en rinnigare sås passar det bra att inte koka burken. Den får dock inte lika tydlig kolasmak.
Gör så här:
Öppna den okokta burken och häll i en skål. Smaksätt med pressad lime - smaka av.