Chokladbakelser med jordgubbar

Publicerat:

Ingredienser

15portioner

  • 100g
    smör
  • 2
    ägg
  • 2,5dl
    strösocker
  • 1,5dl
    vetemjöl
  • 4msk
    kakao
  • 1,5tsk
    vaniljsocker
  • 1krm
    salt
  • 1
    burk kesella vanilj
  • färska jordgubber

Så lagar du

Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner smöret.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggvispet. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i mazarin- eller muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knappt 15 minuter. Låt svalna.

Toppa varje bakelse med en klick kesella vanilj och skivade jordgubbar.

Mia Öhrn

Dela det här receptet med dina vänner!