Ingredienser
6portioner
- 1vaniljstång
- 4dlgrädde
- 1dlmjölk
- 100gmörk choklad
- 6äggulor
- 1dlsocker
- socker att bränna av
Mango chutney:
- 1papaya
- 1mango
- 10-15korn grönpeppar
- 1msksmör
- 1vaniljstång
- 1msksocker
- ½dlvatten
- 1dlsmultron
Så lagar du
1. Dela vaniljstången på längden. Låt den koka upp tillsammans med grädde och mjölk. Plocka ur vaniljstången och ställ kastrullen åt sidan. Finhacka chokladen och rör ner i den varma vätskan så att chokladen smälter.
2. Vispa äggulor och socker i en bunke. Häll i lite i taget av den varma vätskan i bunken under omrörning. Börja försiktigt så att blandningen inte blir för varm. Häll i portionsformar och grädda i ugn i 130 grader i cirka 30-40 minuter. Kyl crème brulén. Strö socker på brulén och bränn med en gasbrännare. Mata på mer socker och bränn i omgångar så att det bildas ett krispigt täcke.
3. Skala papayan och ta ut kärnorna. Gör likadant med mangon. Hacka frukten i små tärningar. Hacka pepparkornen och fräs dem i lite smör. Dela vaniljstången och lägg i den. Häll i sockret och hälften av mangon och papayan samt vattnet. Låt sjuda på svag värme utan lock i cirka 15 minuter. Ta en visp och stampa frukten så att det blir ett mos. Låt svalna och blanda sedan ner resten av den hackade frukten. Plocka ur vaniljstången.
4. Servera chokladbrulén tillsammans med en klick mango chutney. Toppa med bär.