Chokladfondant

Publicerat:
2018-09-12Tillagningstid:
Klassisk fondant där både mjukt/krispigt och värme/kyla finns med.
Ingredienser
4portioner
- 150gsmör
- 200gmörk choklad, gärna 70%
- 4stäggulor
- 1stägg
- 75gströsocker
- 2mskkakao
- ½dlvetemjöl
- 4stfärska persikor
Kaffekrisp
- ½dlvatten
- 100gsocker
- 100gvit choklad
- 1mskkrossade kaffebönor
Så lagar du
Fondant
1. Smält smör och choklad över vattenbad. Vispa ägg och socker och blanda med den smälta chokladen och smöret.
2. Blanda ner resten av ingredienserna och fyll i smorda och sockrade formar.
3. Baka av 190 grader i 8 minuter innan de vänds upp och ner på en tallrik.
4. Skär persikor i klyftor och lägg i frysen 20 minuter innan servering så får ni en spännande kombination av varmt och kallt på tallriken.
5. Servera fondanten med persikorna och kaffekrisp.
Kaffekrisp
1. Hacka chokladen.
2. Koka vatten och socker tills det börjar bli gyllene, stäng av plattan och rör hastigt i kaffe och choklad. Låt svalna på bakplåtspapper.