Chokladfondant med lättvispad grädde och bär

Publicerat:
2017-02-16Tillagningstid:
Lättgjorda och galet goda. Servera chokladbakelserna ljumma, de ska vara lite rinniga i mitten.
Ingredienser
6portioner
- 100gmörk choklad, cirka 70 %
- 75gsmör
- 3ägg
- 1dlsocker
- ½dlvetemjöl
Till servering
- färska bär och lättvispad grädde
Så lagar du
1. Smörj sex små ugnssäkra portionsformar med smör och sockra dem invändigt.
2. Finhacka chokladen, smält smör i en kastrull och häll över den finhackade chokladen. Låt allt smälta ihop.
3. Vispa ägg och socker. Tillsätt chokladsmeten och blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl och salt och rör försiktigt till en slät smet. Häll chokladsmeten i formarna.
4.Värm ugnen till 225 grader. Grädda chokladbakelserna cirka 8–10 minuter. De är färdiga när de börjar höja sig i mitten.
5. Servera de ljumma bakelserna med lättvispad grädde och färska bär.
Dryckestips
Alkoholfritt:
Svart kaffe