Chokladfondant med kanelkokta plommon

Publicerat:
2014-11-12Tillagningstid:
Mustigt god chokladfondant tillsammans med söta plommon och lättvispad grädde.
Ingredienser
6portioner
Kanelkokta plommon
- 300gplommon
- 2dlvatten
- 2dlsocker
- ½stcitron (saften)
- 3stkanelstänger
- 5stkryddnejlikor
- 1stvaniljstång
Chokladfondant
- 100gvispgrädde
- 100gmörk choklad
- 2stäggulor
- 1mskvetemjöl
- 2dlvispgrädde (till servering)
Så lagar du
Plommonen
1. Dela plommonen på mitten och ta ut kärnan.
2. Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten och socker med citronsaften och alla kryddor. Låt koka ca 3 minuter.
3. Lägg plommonen i en ren bunke och slå den kokande lagen över plommonen. Låt stå minst 30 minuter.
Fondant
1. Koka upp grädden och smält sedan chokladen i den heta grädden. Låt svalna något. Tillsätt äggulorna en i taget. Vispa sedan i vetemjölet.
2. Slå upp i smörade och mjölade ugnssäkra koppar eller muffinsformar.
3. Baka i ugn på 200 grader tills ytan har stelnat, men insidan fortfarande är kladdig. Stjälp upp på tallrikar direkt och servera med kanelplommon och vispad grädde.