Chokladglass med marshmallows och pekannötter

Publicerat:
2012-11-05Ingredienser
1portioner
- 250gVispgrädde
- 250gStandard mjölk
- 20gGlykos (eller fast honung)
- 110gÄggula
- 120gStrösocker
- 115gFinhackad mörk choklad av god kvalitet
Så lagar du
1. Slå i grädde, mjölk och glykos i en kastrull och koka upp, ta av kastrullen från spisen.
2. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den vispade ägg/sockerblandningen i den uppkokta vätskan. Blanda ordentlig och häll tillbaka i kastrullen. Värm upp glassmeten till 84 grader. Sila av och häll lite av glassmeten över den hackade chokladen. Rör ordentligt så att chokladen smälter och går in i glassmeten. Fortsätt att röra samtidigt som du försiktigt häller all glassmet över chokladen. Täck med plastfilm och ställ i kylen över natten.
Dag 2:
1. Kör glassen i glassmaskinen. När glassen är klar så kan man, om man vill, tillsätta tex, marshmallows, peckanötter, browniebitar etc. i glassen.