Chokladhundar

Publicerat:
2017-08-10Tillagningstid:
Ingredienser
8 - 10portioner
- 1paketmörk chokladmousse eller chokladpudding
- 1paketvit chokladmousse
- mjölk (att vispa ihop med chokladmoussen)
- 2 ½dlvispad grädde
- chokladknappar eller en bit choklad (att ”limma” med, finns på bakhyllan i mataffären)
- kex och kakor i olika former (till öron)
- smågodis (till nos och ögon, t ex chokladlinser och geléhjärtan)
- isbitar
Så lagar du
1. Smält några chokladknappar eller en chokladbit i mikrovågsugnen i några sekunder. Detta kommer att fungera som lim och dekoration.
2. Gör en pupill av choklad på godislinserna genom att dutta lite av den smälta chokladen på godislinsen.
3. Gör en nos med morrhår genom att dutta smält choklad på ett upp och nervänt godishjärta, samt ”limma” fast en godis som nos på. Låt torka en kort stund.
4. Fyll isbitar i små plastpåsar. Lägg ner en isfylld plastpåse i dina genomskinliga glas.
5. Vispa ihop chokladmoussen enligt instruktionerna på paketen.
6. Vispa grädden. Ställ in i kylen.
7. När glasen har kylts ner av isen lyfter du ur plastpåsen med is. Ta den smälta chokladen och ”limma fast” nos och ögon på glasen. Limma sedan fast kakor som öron och svans.
8. Fyll glasen med moussen. Använd gärna en spritspåse.
9. Toppa med grädden. Som ”päls” kan du riva choklad ovanpå.