Chokladkaka med popcorn

Publicerat:
2017-02-03Tillagningstid:
Ingredienser
8 - 10portioner
Mandelbotten
- 200gmandelmassa
- 2stägg
- 2mskkakao
Chokladkräm
- 200gmörk choklad, 70%
- 3dlvispgrädde
Karamelliserade popcorn
- 3dlpoppade popcorn
- 2dlsocker
Till servering
- 2dlvispgrädde
Så lagar du
1. Mandelbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Grovriv mandelmassan och blanda med ägg och kakao till en jämn smet. Lägg ett smörat bakplåtspapper i botten av en springform.
2. Häll i smeten och grädda cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna, ta bort bakplåtspappret och och lägg bottnen på ett fat.
3. Chokladkräm: Finhacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull, tag bort från plattan och lägg i chokladen och rör tills den smält ned i grädden.
4. Ställ bakformens ring på mandelbottnen och bred över chokladkrämen. Låt stå i kylen några timmar tills den stelnat.
5. Karamelliserade popcorn: Smält socker i en stekpanna på medelvärme. Vänd ned de poppade popcornen I det smälta sockret och vänd runt så att de täcks med socker. Låt popcornen svalna på ett bakplåtspapper.
6. Toppa chokladkakan med de karamelliserade popcornen och servera lättvispad grädde till.
Dryckestips
Dessertvin:
Castano Dulce Monastrell 2013, Spanien
Nr 8412, 100 kronor (50 cl)
Nybryggt kaffe