Chokladkaka på fyra ingredienser

Chokladkaka på tre ingredienser.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här chokladkakan innehåller bara ägg, choklad, socker och smör. Dekorera gärna med hemgjord rosgelé eller något annat som du gillar!

Ingredienser

  • 6
    ägg, 5 hela och 1 äggula
  • 360g
    mörk choklad, 70%
  • 220g
    socker
  • 320g
    smör

Så lagar du

1. Förvärm ugnen till 170 grader.

2. Vispa ägg och äggula tillsammans med en tredjedel av sockret till ett luftigt skum.

3. Dela chokladen i små bitar och skär smöret i tärningar.

4. Koka upp det resterande sockret tillsammans med 1 dl vatten tills det börjar tjockna.

5. Tillsätt choklad och smör i den varma sockerlagen och rör till en jämn smet.

6. Tillsätt chokladblandningen i äggskummet lite i taget och rör med slickepott till en jämn och luftig smet.

7. Smörj en kakform på ca 24 cm i diameter och häll smeten i formen.

8. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna i formen.

9. Dekorera med till exempel rosgelé och rostade hasselnötter eller färska bär.

Dela det här receptet med dina vänner!