Chokladkaka på fyra ingredienser

Publicerat:
2020-06-10Tillagningstid:
Den här chokladkakan innehåller bara ägg, choklad, socker och smör. Dekorera gärna med hemgjord rosgelé eller något annat som du gillar!
Ingredienser
- 6ägg, 5 hela och 1 äggula
- 360gmörk choklad, 70%
- 220gsocker
- 320gsmör
Så lagar du
1. Förvärm ugnen till 170 grader.
2. Vispa ägg och äggula tillsammans med en tredjedel av sockret till ett luftigt skum.
3. Dela chokladen i små bitar och skär smöret i tärningar.
4. Koka upp det resterande sockret tillsammans med 1 dl vatten tills det börjar tjockna.
5. Tillsätt choklad och smör i den varma sockerlagen och rör till en jämn smet.
6. Tillsätt chokladblandningen i äggskummet lite i taget och rör med slickepott till en jämn och luftig smet.
7. Smörj en kakform på ca 24 cm i diameter och häll smeten i formen.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna i formen.
9. Dekorera med till exempel rosgelé och rostade hasselnötter eller färska bär.