Chokladkaka till novembertröst

Chokladkaka till novembertröst

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 200g
    mörk choklad, minst 55 % kakao
  • 200g
    smör
  • 5st
    ägg
  • 225g
    socker
  • 150g
    torkade körsbär eller aprikoser, grovhackade
  • 150g
    skållad, skalad och grovhackad mandel

Chokladganache

  • 400g
    mörk choklad, minst 55 % kakao
  • 3dl
    vispgrädde

Servering

  • vispad grädde

Så lagar du

1. Smält choklad och smör i vattenbad.

2. Dela äggen, vispa sockret med gulorna. Vänd ner smeten i chokladblandningen tillsammans med mandel och körsbär.

3. Vispa vitorna styva, vänd ner varsamt i chokladblandningen.

4. Slå smeten i rund (ca 24 cm) smord och bröad form med löstagbar botten. Baka på 180 grader i ca 30 min. Låt svalna i kyl.

5. Ganache: Hacka chokladen, koka upp grädden och slå över. Rör smeten slät och glasera omedelbart den kalla kakan.

6. Servera med vispad grädde.

Dryckestips

Fonseca Bin 27
Nr 8258, 139 kr

eller

Graham's Six Grapes Reserve Port
Nr 8045, 59 kr/37 cl

Dela det här receptet med dina vänner!