Chokladkaka till novembertröst

Ingredienser
10 - 12portioner
- 200gmörk choklad, minst 55 % kakao
- 200gsmör
- 5stägg
- 225gsocker
- 150gtorkade körsbär eller aprikoser, grovhackade
- 150gskållad, skalad och grovhackad mandel
Chokladganache
- 400gmörk choklad, minst 55 % kakao
- 3dlvispgrädde
Servering
- vispad grädde
Så lagar du
1. Smält choklad och smör i vattenbad.
2. Dela äggen, vispa sockret med gulorna. Vänd ner smeten i chokladblandningen tillsammans med mandel och körsbär.
3. Vispa vitorna styva, vänd ner varsamt i chokladblandningen.
4. Slå smeten i rund (ca 24 cm) smord och bröad form med löstagbar botten. Baka på 180 grader i ca 30 min. Låt svalna i kyl.
5. Ganache: Hacka chokladen, koka upp grädden och slå över. Rör smeten slät och glasera omedelbart den kalla kakan.
6. Servera med vispad grädde.
Dryckestips
Fonseca Bin 27
Nr 8258, 139 kr
eller
Graham's Six Grapes Reserve Port
Nr 8045, 59 kr/37 cl