Ingredienser
10portioner
Hallontryffel:
- 200gmörk choklad 70%
- 100ghallonpuré (1 dl)
- 100ggrädde (1 dl)
- 40gströsocker (½ dl)
- 50gosaltat smör
Chokladkaka:
- 380 gmandelmassa
- 150gsmör
- 55gägg (1 st)
- 70gäggula (4 st)
- 30gkakao (½ dl)
- 30gvetemjöl (½ dl)
Halloncole:
- 300ghallonpuré
- 45gströsocker (½ dl)
- 50gvatten (½ dl)
Garnering:
- 200ggrädde (2 dl)
- 2ask(ar)hallon
florsocker
Så lagar du
1. Hallontryffel: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp hallonpure, grädde och socker och häll det över chokladen. Lägg i smöret och låt stå någon minut innan du blandar med en slickepott till en slät tryffel. Låt sätta sig i kylen i 60 minuter.
2. Chokladkaka: Blanda mandelmassa med lite i taget av smöret till en slät massa, blanda i lite i taget av äggen och sist kakao och vetemjöl. Blanda tills du har en slät och fin chokladsmet. Smörj kanterna på 2 avlånga sockerkaksformar med lite smör och lägg en bit bakplåtspapper i botten. Dela upp massan på båda formarna och stryk till kakorka så att de är raka och fina. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 16-17 minuter. Låt svalna.
3. Halloncole: Koka upp alla ingredienser tillsammans och låt svalna.
4. Montering: Stryk ut ett lagom tjockt lager hallontryffel och sen grädde. Dela varje kaka i 5 bitar, dekorera med hallon.