Chokladmazarin med hallon

Chokladmazarin med hallon

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10portioner

Hallontryffel:

  • 200g
    mörk choklad 70%
  • 100g
    hallonpuré (1 dl)
  • 100g
    grädde (1 dl)
  • 40g
    strösocker (½ dl)
  • 50g
    osaltat smör

Chokladkaka:

  • 380 g
    mandelmassa
  • 150g
    smör
  • 55g
    ägg (1 st)
  • 70g
    äggula (4 st)
  • 30g
    kakao (½ dl)
  • 30g
    vetemjöl (½ dl)

Halloncole:

  • 300g
    hallonpuré
  • 45g
    strösocker (½ dl)
  • 50g
    vatten (½ dl)

Garnering:

  • 200g
    grädde (2 dl)
  • 2ask(ar)
    hallon

florsocker

    Så lagar du

    1. Hallontryffel: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp hallonpure, grädde och socker och häll det över chokladen. Lägg i smöret och låt stå någon minut innan du blandar med en slickepott till en slät tryffel. Låt sätta sig i kylen i 60 minuter.

    2. Chokladkaka: Blanda mandelmassa med lite i taget av smöret till en slät massa, blanda i lite i taget av äggen och sist kakao och vetemjöl. Blanda tills du har en slät och fin chokladsmet. Smörj kanterna på 2 avlånga sockerkaksformar med lite smör och lägg en bit bakplåtspapper i botten. Dela upp massan på båda formarna och stryk till kakorka så att de är raka och fina. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 16-17 minuter. Låt svalna.

    3. Halloncole: Koka upp alla ingredienser tillsammans och låt svalna.

    4. Montering: Stryk ut ett lagom tjockt lager hallontryffel och sen grädde. Dela varje kaka i 5 bitar, dekorera med hallon.

    Dela det här receptet med dina vänner!