Chokladmousse med hallon och lakrits

Chokladmousse med hallon och lakrits

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    mörk choklad
  • 3dl
    vispgrädde
  • 2st
    äggvitor
  • 1msk
    strösocker
  • 1dl
    hallon
  • 10st
    lakritskarameller

Så lagar du

Hacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa grädden. Vispa därefter äggvitor och socker till ett styvt skum. Vänd ner den smälta chokladen i äggvitorna och fortsätt sedan med grädden, lite i taget.

Låt chokladmoussen stå i kylen minst 30 minuter, gärna uppemot en timme.

Krossa lakritskaramellerna till fint strössel. Fördela moussen i glas och toppa med hallon och lakritsströssel.

<b>Tips:</b>

För en mer vuxen smak på desserten, blanda gärna i en matsked whisky eller cognac i grädden.

Dela det här receptet med dina vänner!