Chokladmousse med hallon/passionkompott

Chokladmousse med hallon/passionkompott

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

Chokladcrumble:

  • 100g
    smör
  • 1 dl
    socker
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1msk
    kakaopulver
  • 1nypa(or)
    salt

Hallon- och passionkompott:

  • 1dl
    socker
  • 1dl
    vatten

Rivet skal från en lime

    Limesaft från en lime

    • 3dl
      frysta hallon
    • 2st
      passionsfrukter

    Chokladsås:

    • 2dl
      grädde
    • 2 dl
      choklad, 64%
    • 1msk
      socker

    Chokladmousse:

    • 2 dl
      grädde (vispas)
    • 1dl
      grädde (kokas)
    • 1 ½dl
      Choklad 64%, Manjari
    • ½dl
      äggula
    • ½ dl
      sockerlag (50 % socker & 50 % vatten)

    Så lagar du

    Chokladcrumble:

    Blanda alla ingredienser till en smuldeg, lägg på plåt och baka i 180 c° ca 10 min.

    Hallon- och passionkompott:

    Koka upp socker, vatten, rivet limeskal och limesaft, lägg i hallon och passionsfrukt och låt stå och sätta smak.

    Chokladsås:

    Koka upp grädde med sockret och häll det över chokladen, låt stå några minuter och blanda tills du får en härlig len chokladsås.

    Chokladmousse:

    Vispa upp 2 dl grädde och ställ i kyl. Koka sedan 1 dl grädde och häll det över chokladen, blanda tills du får en len och fin tryffel. Separera äggulan från äggvitan och lägg i en bunke du kan vispa i, koka upp sockerlagen och häll över äggulan medans du vispar med handvisp, vispa tills du får ett härligt skum. Blanda sedan i choklad tryffeln i skummet, blanda väl och sedan sist i med grädden, blanda väl tills moussen ser glansig och härlig ut.

    Ihopsättning av dessert:

    1. Chokladmousse, ca halva glaset, Låt stå i kyl ca 30 min.

    2. Hallon- och passionkompott, sila av lagen.

    3. Chokladcrumble.

    4. Chokladsås.

    Dela det här receptet med dina vänner!