Ingredienser
4portioner
Chokladcrumble:
- 100gsmör
- 1 dlsocker
- 2dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 1mskkakaopulver
- 1nypa(or)salt
Hallon- och passionkompott:
- 1dlsocker
- 1dlvatten
Rivet skal från en lime
Limesaft från en lime
- 3dlfrysta hallon
- 2stpassionsfrukter
Chokladsås:
- 2dlgrädde
- 2 dlchoklad, 64%
- 1msksocker
Chokladmousse:
- 2 dlgrädde (vispas)
- 1dlgrädde (kokas)
- 1 ½dlChoklad 64%, Manjari
- ½dläggula
- ½ dlsockerlag (50 % socker & 50 % vatten)
Så lagar du
Chokladcrumble:
Blanda alla ingredienser till en smuldeg, lägg på plåt och baka i 180 c° ca 10 min.
Hallon- och passionkompott:
Koka upp socker, vatten, rivet limeskal och limesaft, lägg i hallon och passionsfrukt och låt stå och sätta smak.
Chokladsås:
Koka upp grädde med sockret och häll det över chokladen, låt stå några minuter och blanda tills du får en härlig len chokladsås.
Chokladmousse:
Vispa upp 2 dl grädde och ställ i kyl. Koka sedan 1 dl grädde och häll det över chokladen, blanda tills du får en len och fin tryffel. Separera äggulan från äggvitan och lägg i en bunke du kan vispa i, koka upp sockerlagen och häll över äggulan medans du vispar med handvisp, vispa tills du får ett härligt skum. Blanda sedan i choklad tryffeln i skummet, blanda väl och sedan sist i med grädden, blanda väl tills moussen ser glansig och härlig ut.
Ihopsättning av dessert:
1. Chokladmousse, ca halva glaset, Låt stå i kyl ca 30 min.
2. Hallon- och passionkompott, sila av lagen.
3. Chokladcrumble.
4. Chokladsås.