Chokladmousse med nektarcreme

Publicerat:
2015-06-09Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Mousse
- 150gmörk choklad
- 2stäggulor
- 4mskflorsocker
- 3,5dlvispgrädde
Nektarcreme
- 2dlmjölk
- 0,5dlvispgrädde
- 1stvaniljstång
- 4stäggulor
- 0,5dlströsocker
- 20gmaizena
- 25gsmör
- några droppar citronessens eller skal från en halv citron
- 0,5dlsmakrik, flytande honung
- 8 små koppar eller shotglas
- valfria bär till garnering
Så lagar du
1. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Rör i en äggula i taget. Rör i florsockret.
2. Häll i grädden i chokladen och vispa upp den lätt för hand med en visp. Klicka upp i glasen och ställ i kylen.
3. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull med mjölk och grädde. Lägg i stången och koka upp grädde, mjölk och vaniljstång.
2. Vispa ihop äggulor, socker och maizena. Sikta gärna maizenan för att undvika klumpar.
3. Tag ur vaniljstången ur mjölken och blanda ner äggvispet. Koka upp allt under omrörning tills det tjocknar (tar någon minut bara). Tag kastrullen från värmen och fortsätt vispa en liten stund. Vispa sedan i smöret och låt krämen kallna. Droppa i citronessens och ringla i honungen under omrörning.
4. Klicka eller spritsa upp krämen i kopparna och dekorera med frukt eller bär.