Chokladmousse med silkestofu och lingoncoulis

Publicerat:
2024-03-02Ljuvlig chokladdessert till helgmiddagen! Om du vill kan du smaksätta moussen med lite riven citronzest. Enkelt och så gott!
Ingredienser
4portioner
- 150gmörk choklad, 70 %
- 350gsilkestofu
- 2mskhonung
- ½krmmald kardemumma
- ½tsksalt
- 100glingon
- 70gsocker
Så lagar du
- Lägg lingon och socker i en kastrull och låt allt smälta ihop på svag värme.
- Mixa bär och socker till en slät puré.
- Hacka och smält chokladen i vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur.
- Mixa tofun med honung och kardemumma.
- Tillsätt chokladen och mixa till en slät kräm. Låt vila i kylskåpet en stund.
- Ta en sked, skölj den i varmt vatten och använd den för att forma små ”ägg” av moussen. Spritsa en klick lingoncoluis bredvid och pudra över lite lingonpulver på toppen.