Chokladmuffins i blomkruka

Publicerat:
2020-04-24Tillagningstid:
Ingredienser
10 - 12portioner
Muffins
- 90gvetemjöl
- 150gströsocker
- 45gkakao
- 6gbakpulver
- 2gsalt
- 90gmjölk
- 7gvitvinsvinäger
- 30gneutral olja
- 90gkaffe, hett
- 1stägg
Mörk chokladfrosting
- 15gkakao
- 30gvatten, kokande
- 115gsmör, rumsvarmt
- 50gflorsocker
- 1nypa(or)salt
- 150gchoklad (av god kvalitet)
- 100gfärskost
Garnering och presentation
- Små krukor av terrakotta eller papp
- Myntakvistar/Penséer
- Söndersmulad chokladmuffins
- Träskedar
Så lagar du
Muffins
1. Ställ en bunke på en hushållsvåg och mät upp ingrediensernas vikt direkt i bunken.
2. Sikta ned alla torra ingredienser. Häll i resten av ingredienserna och blanda ihop med en elvisp tills smeten är slät.
3. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda långt med i ugnen i 180 grader i 17-23 minuter. Känn efter med sticka, övergrädda ej, muffinsarna ska vara krämiga/saftiga i konsistensen.
Frosting
1. Smält chokladen över vattenbad eller i micron och låt svalna medan du förbereder resten.
2. Blanda kakaon med det kokheta vattnet så det blir en jämn smet. Vispa smör, florsocker och salt i en assistent tills det är vitt och pösigt.
3. Tillsätt den smälta, avsvalnade chokladen och kakaoblandningen under ständig omrörning.
4. Tillsätt slutligen färskosten och vispa ihop till en slät och fluffig frosting.
Montering
1. Tryck ned en muffins i en kruka.
2. Skär av toppen på muffinsen om den sticker upp för mycket. Bred på mörk chokladfrosting på muffinsen.
3. Täck sedan frostingen med chokladsmulor så det ser ut som jord. Stick ned myntakvistar, alternativt penséer på toppen.