Ingredienser
35portioner
- 125gsmör, smält
- 2stägg
- 2,5dlsocker
- 1tskvaniljsocker
- 1nypa(or)salt
- ½tskbakpulver
- 1dlkakao
- 2dlvetemjöl
Kolasås:
- ½dlhonung
- 1dlsocker
- 1dlgrädde
- 30gsmör
Lite flingsalt
Så lagar du
Muffins
1. Smält smöret, vispa ägg och socker fluffigt.
2. Sikta alla torra ingredienser och blanda det sedan i vispningen för hand.
3. I med lite smör i taget och rör runt till du får en slät och fin muffinssmet.
Kolasås
4. Värm honungen i kastrull, ta i lite i taget av sockret och rör med en sked samtidigt, när allt socker är i och du fått en gyllenbrun härlig färg tar du i lite i taget av grädden, var försiktig. När all grädde är i tar du bort från plattan och har i smöret. Låt svalna.
5. Fyll muffinsformar med muffinssmet, hacka lagom stora bitar pecanötter, och stoppa i varje muffin innan du bakar.
6. När du du bakat klart i ugnen låt dom svalna, strimla över kolasås och sikta över lite florsocker.