Chokladpaj med apelsinkräm och jordgubbar

Publicerat:
2019-05-08Tillagningstid:
En mör chokladsmakande botten med apelsinkräm med jordgubbar, men den passar även bra till hallon. Servera gärna med en klick grädde.
Ingredienser
12portioner
Botten
- 3dlvetemjöl, 180 g
- ½dlkakao
- ¾dlströsocker, 60 g
- 150gsmör
- 1-2mskvatten
Fyllning
- rivet skal av 1 ekologisk apelsin
- 1dlpressad apelsin
- 1dlströsocker
- 2dlcrème fraiche
- 3stägg
Garnering och tillbehör
- 1literjordgubbar, 500 g
- florsocker
- apelsinskalstrimlor
- lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Botten: Blanda vetemjöl, kakao och socker gärna i matberedare. Finfördela smöret i blandningen. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.
3. Förgrädda bottnen 12–15 minuter mitt i ugnen.
4. Fyllning: Blanda apelsinskal, apelsinsaft, socker, crème fraiche och ägg.
5. Häll i fyllningen och fortsätt grädda på nedersta falsen cirka 20 minuter till fyllningen stannat. Låt kallna.
6. Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Pudra över florsocker. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut.