Chokladpraliner med bittermandel

Publicerat:
2018-09-07Tillagningstid:
Praliner har aldrig varit så hett som nu. Prova att göra egna! Bittermandeln ger lite extra beska som funkar fantastiskt till chokladen.
Ingredienser
30portioner
Ganache (chokladkräm)
- 150ggrädde
- 30ghonung
- 50gsmör
- 150gmörk choklad
- 4stbittermandlar
Formchoklad
- 800gmörk choklad av hög kvalitet
Så lagar du
1. Smält chokladen till i ett vattenbad till ca 50 grader, häll ut 3/4 på marmor eller annan ren yta. Skrapa runt chokladen tills temperaturen sjunkit till 27 garder. Häll tillbaka chokladen i bunken med resterande 1/4 och säkerställ att den nya temperaturen är 31 grader.
2. Häll chokladen i en spritspåse och fyll pralinformarna, slå formen i bänken så att luftbubblor försvinner. Efter ett par sekunder slå ur chokladen ur formen och skrapa bort överflödig choklad.
3. Låt svalna i rumstemperatur och fyll sedan med ganashen. Spara en millimeter till ”Locket”.
4. Smält lite choklad till 30 grader och fyll sista millimetern. Skrapa rent formens ovansida.
5. Kyl formen ordentligt och vänd sedan ut pralinerna.