Chokladpudding

Chokladpudding

Ingredienser

  • 5dl
    gräddmjölk ( 1 dl vispgrädde + 4 dl rödmjölk)
  • 2st
    gelatinblad
  • 1/2dl
    maizena
  • 1dl
    strösocker
  • 3msk
    kakao
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 50g
    mjölkchoklad
  • 50g
    70 % choklad
  • 2dl
    vispgrädde till servering

Så lagar du

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 -7 min. Häll gräddmjölken i en kastrull och vispa ner maizena, socker, kakao och vaniljsocker. Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar något. Stäng av värmen och rör ned den i små bitar delade chokladen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dom. Häll upp i fina portionsskålar. Låt stå i kyl ca 2 tim. Vispa grädden lätt och servera till.

Dela det här receptet med dina vänner!