Chokladsufflé

Chokladsufflé

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 125g
    mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
  • 1dl
    vispgrädde
  • 1/2
    vaniljstång
  • 60g
    äggula (3 st äggulor)
  • 150g
    äggvita (4-5 st äggvitor)
  • 2msk
    strösocker
  • 1/2msk
    pressad citron
  • florsocker till garnering
  • smör och socker till formarna

Så lagar du

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och sockra formarna. Vispa äggvitan med 1/4 av sockret och citronjuicen med en elvisp på mellanhastighet tills du får ett löst skum.

Tillsätt sedan resten av sockret och vispa till ett styvt skum. Finhacka chokladen. Koka upp grädden, tillsätt fröna från vaniljstången och slå därefter blandningen över chokladen.

Rör om med en slickepott tills du får en slät smet. Vispa ner äggulorna i smeten. Blanda 1/4 av skummet med chokladsmeten. Ta smeten och vänd den ner i resten av skummet. Fördela smeten i formarna.

Grädda i nio till tolv minuter i ugnen. Pudra med florsocker och servera (direkt).

Dela det här receptet med dina vänner!