Chokladsufflé

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 125gmörk choklad (minst 70% kakaohalt)
- 1dlvispgrädde
- 1/2vaniljstång
- 60gäggula (3 st äggulor)
- 150gäggvita (4-5 st äggvitor)
- 2mskströsocker
- 1/2mskpressad citron
- florsocker till garnering
- smör och socker till formarna
Så lagar du
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och sockra formarna. Vispa äggvitan med 1/4 av sockret och citronjuicen med en elvisp på mellanhastighet tills du får ett löst skum.
Tillsätt sedan resten av sockret och vispa till ett styvt skum. Finhacka chokladen. Koka upp grädden, tillsätt fröna från vaniljstången och slå därefter blandningen över chokladen.
Rör om med en slickepott tills du får en slät smet. Vispa ner äggulorna i smeten. Blanda 1/4 av skummet med chokladsmeten. Ta smeten och vänd den ner i resten av skummet. Fördela smeten i formarna.
Grädda i nio till tolv minuter i ugnen. Pudra med florsocker och servera (direkt).