Ingredienser
10portioner
Till 1 tårta, 10-12 bitar:
- 150 g mörk choklad (70 %)
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 4 ägg
- 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
Glasyr:
- 100 g mörk choklad (70 %)
- 50 g smör
- 1/2 dl honung
Mintglasyr:
- 2 dl florsocker
- ca 1 msk vatten
- 4-5 droppar mintolja
Tillbehör:
- ev vispgrädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175º. Kläm fast ett bakplåtspapper i en 24 cm form med löstagbar kant. Smörj formen.
2. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.
3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör i chokladen och sist mjölet blandat med bakpulver.
4. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 35 minuter. Låt den kallna.
5. Glasyr: Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner smöret och låt det smälta i chokladen. Tillsätt honungen. Häll glasyren över kakan och bred ut även på kanterna.
6. Blanda florsocker och vatten, smaksätt med pepparmintsolja. Häll i en spritspåse, klipp ett litet hål och spritsa över chokladglasyren. Låt stelna svalt.