Chokladtårta med choklad- och mintglasyr

chokladtårta

Publicerat:

Ingredienser

10portioner

Till 1 tårta, 10-12 bitar:

  • 150 g mörk choklad (70 %)
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 50 g smör
  • 1/2 dl honung

Mintglasyr:

  • 2 dl florsocker
  • ca 1 msk vatten
  • 4-5 droppar mintolja

Tillbehör:

  • ev vispgrädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175º. Kläm fast ett bakplåtspapper i en 24 cm form med löstagbar kant. Smörj formen.

2. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.

3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör i chokladen och sist mjölet blandat med bakpulver.

4. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 35 minuter. Låt den kallna.

5. Glasyr: Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner smöret och låt det smälta i chokladen. Tillsätt honungen. Häll glasyren över kakan och bred ut även på kanterna.

6. Blanda florsocker och vatten, smaksätt med pepparmintsolja. Häll i en spritspåse, klipp ett litet hål och spritsa över chokladglasyren. Låt stelna svalt.

Dela det här receptet med dina vänner!