Chokladterrin med tre sorters choklad

Publicerat:
2017-01-10Tillagningstid:
Ingredienser
Chokladanslag
- 4äggulor
- 50gsockerlag (hälften vatten, hälften socker)
- 35gsocker
- 2äggvitor
- 25gsocker
- 40gmjöl
- 25gkakao
Terrin
- 250gmjölkchoklad
- 2dlgrädde
- 250gvit choklad
- 2dlgrädde
- 250gmörk choklad
- 2dlgrädde
Havtornssirap
- 2dlsocker
- 1½dlhavtornsjuice
Så lagar du
Chokladanslag
1. Vispa äggulor, sockerlag och 35 g socker poröst.
2. Vispa vitor och 25 g socker till maräng.
3. Blanda mjöl och kakao.
4. Blanda maräng med vispade gulor. Sikta i mjöl och kakao. Bred ut tunt på smörpapper. Baka i 220 ca i 7 min.
5. Stjälp upp, dra bort bakpappret och skär ut kakbotten och lock till terrinen.
Chokladtryffel
1. Fodra en brödform med plastfilm. Grunda med en tunn skiva chokladanslag i botten.
2. Smält mjölkchoklad i uppvärmd grädde. Häll i formen och låt stelna i kylen.
3. Värm grädde och smält den vita chokladen. Häll över stelnad mjölkchoklad. Låt stelna i kylen. Upprepa proceduren med mörk choklad och avsluta med en tunn skiva med chokladanslag. Låt stelna helt i kyl över natten. Skär upp skivor med varm kniv.
Havtornssirap
1. Koka socker med lite vatten till väldigt ljus karamell. Skaka kastrullen istället för att röra. Slå i havtornsjuice och låt sjuda till 108 grader. Låt svalna.