Ingredienser
4portioner
- 50gsmör
- 100gchoklad (hälften mörk, hälften mjölkchoklad)
- 4dlvetemjöl
- 1mskkakao
- ½tsksalt
- 1tskbakpulver
- 2ägg
- 3dlmjölk
- rårörda bär
- 3dlblandade bär
- ½ dlråsocker
- ½litervaniljglass
- 1dlnötkräm
Så lagar du
Receptet ger ca 8 st våfflor.
1. Börja med att göra rårörda bär: Rör ihop bär och socker, låt stå i rumstemperatur.
2. Gör våffelsmeten: Smält smör och choklad i vattenbad eller micro. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg och mjölk, tillsätt smör och choklad. Vispa ner mjölblandningen (sikta den gärna).
3. Grädda i hett våffeljärn, penslat med lite olja eller smör.
4. Servera med glass, rårörda bär och nötkräm alt en bit nobless eller after eight.