Chokladvåfflor med rårörda bär, vaniljglass och nötkräm

Chokladvåfflor med rårörda bär, vaniljglass och nötkräm

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 50g
    smör
  • 100g
    choklad (hälften mörk, hälften mjölkchoklad)
  • 4dl
    vetemjöl
  • 1msk
    kakao
  • ½tsk
    salt
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2
    ägg
  • 3dl
    mjölk
  • rårörda bär
  • 3dl
    blandade bär
  • ½ dl
    råsocker
  • ½liter
    vaniljglass
  • 1dl
    nötkräm

Så lagar du

Receptet ger ca 8 st våfflor.

1. Börja med att göra rårörda bär: Rör ihop bär och socker, låt stå i rumstemperatur.

2. Gör våffelsmeten: Smält smör och choklad i vattenbad eller micro. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg och mjölk, tillsätt smör och choklad. Vispa ner mjölblandningen (sikta den gärna).

3. Grädda i hett våffeljärn, penslat med lite olja eller smör.

4. Servera med glass, rårörda bär och nötkräm alt en bit nobless eller after eight.

Dela det här receptet med dina vänner!