Choucroute på färsk vitkål med lammkotletter

Choucroute på färsk vitkål med lammkotletter

Ingredienser

4portioner

  • 12st
    lammkotletter
  • ca 600g
    vitkål
  • 1st
    stor gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 100g
    rökt sidfläsk
  • 1knippa(or)
    timjan
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 3-4st
    lagerblad
  • 4dl
    torrt vitt vin
  • 3-4msk
    vitvinsvinsvinäger
  • 25g
    smör
  • salt och peppar

Så lagar du

Strimla lök och vitlök tunt. Hacka vitlöken och tärna sidfläsket i små tärningar. Fräs fläsk, kål och lök i smöret utan att ge det färg. Tillsätt vin, rosmarin, timjan och lagerblad. Låt koka under lock i ca 15 minuter.

Tillsätt vinäger och salt efter smak och tycke. Koka ytterligare 5-10 minuter. Tillsätt eventuellt mer vitt vin eller vatten så att det inte kokar torrt.

Servera tillsammans med lammkotletterna som du steker efter smak och tycke.

Dela det här receptet med dina vänner!