Ingredienser
4portioner
- 12stlammkotletter
- ca 600gvitkål
- 1ststor gul lök
- 2stvitlöksklyftor
- 100grökt sidfläsk
- 1knippa(or)timjan
- 1kvist(ar)rosmarin
- 3-4stlagerblad
- 4dltorrt vitt vin
- 3-4mskvitvinsvinsvinäger
- 25gsmör
- salt och peppar
Så lagar du
Strimla lök och vitlök tunt. Hacka vitlöken och tärna sidfläsket i små tärningar. Fräs fläsk, kål och lök i smöret utan att ge det färg. Tillsätt vin, rosmarin, timjan och lagerblad. Låt koka under lock i ca 15 minuter.
Tillsätt vinäger och salt efter smak och tycke. Koka ytterligare 5-10 minuter. Tillsätt eventuellt mer vitt vin eller vatten så att det inte kokar torrt.
Servera tillsammans med lammkotletterna som du steker efter smak och tycke.