Churros med het chokladsås

Publicerat:
2015-12-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Churros
- ½dlmjölk (50g)
- ½dlvatten (50g)
- 1krmsalt (2g)
- 1tskströsocker (5g)
- 50gsmör
- 60gvetemjöl special
- 2stägg (100g)
- kanel- och sockerblandning för garnering
Chokladsås
- 70gmörk choklad (70%)
- 1dlgrädde
- 1krmchilipulver
- 1krmvaniljpulver
Så lagar du
Churros
1. Hetta upp frityrolja till 180 grader.
2. Värm upp vatten, mjölk, salt, socker och smör på låg värme. Ta kastrullen från värmen precis när det börjar att bubbla.
3. Blanda ner mjölet i vätskan och rör kraftigt med en träslev. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och fortsätt att röra tills smeten släpper från kanterna och torkar till en kompakt och glansig massa. När smeten lossnar från träsleven utan att lämna några spår är den färdig. Ta kastrullen från värmen och häll över smeten i en ren skål.
4. Blanda ner äggen, ett i taget, i den varma smeten under kraftig omrörning. Det är viktigt att varje ägg arbetas in ordentligt innan du rör i nästa. Smeten ska vara "trögflytande" – när den rinner från sleven och får en näbbliknande form har den rätt konsistens.
5. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa massan direkt i fritösen. Fritera dem sedan i oljan tills de får en gyllenebrunfärg och yta.
6. Lyft ur churrosen och låt de rinna av på papper. Vänd dem sedan i socker- och kanelblandningen.
Het chokladsås
1.Värm samtliga ingredienser i en kastrull under omrörning, till en jämn konsistens.
2. Servera varm till churros.