Cicchetto med stekta kungsräkor

Publicerat:
2020-06-03Tillagningstid:
En bra förrätt för en middagsfest. Överkoka inte räkorna, när de blir rosa är de klara. Du kan också välja att servera räkorna till en pastarätt.
Ingredienser
3portioner
- 3skiva(or)ciabatta
- 2klyfta(or)vitlök, tunnskivade
- 9kungsräkor, skalade
- 2mskmajonnäs
- 1nypa(or)chiliflakes eller chilipulver
- 1citron
- 1 nävepersilja
Så lagar du
1. Droppa olivolja på ciabattan och rosta i en grillpanna tills den är mörkguldbrun på båda sidor.
2. Värm lite mer olja i en stekpanna och tillsätt räkor och vitlök. Koka i cirka 3 minuter, eller tills räkorna kokats igenom. Stäng av värmen, pressa ner citronsaften och rör ner den hackade persiljan.
3. Medan räkorna lagar blandar du majonnäs och chiliflingor och sprid över det rostade brödet. Avsluta med räkorna och skedar över skyn och vitlöken.