Citonmarinerad kycklinglårfilé

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 12grillpinnar av trä
- 1kgkycklinglårfilé
Marinad
- 4mskjapansk soja
- 2mskolja
- finrivet skal av en citron
- 2mskpressad citron
- 2pressade vitlöksklyftor
- 1tsknymald svartpeppar
Så lagar du
1. Lägg grillpinnarna i kallt vatten minst 30 min, så bränns de inte lika lätt vid grillningen.
2. <b>Marinad:</b> Blanda soja, olja, citronskal, citronsaft, vitlök och peppar.
3. Dela lårfiléerna på hälften. Lägg ner bitarna i marinaden och rör om. Låt kycklingen ligga i marinaden gärna en timme eller längre. Hit kan förberedas dagen före.
4. Trä upp dem på dubbla spett så att bitarn blir platta.
5. Grilla över het glöd. Cirka 5 minuter på var sida eller stek dem i ugn.