Citonmarinerad kycklinglårfilé

Citonmarinerad kycklinglårfilé

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 12
    grillpinnar av trä
  • 1kg
    kycklinglårfilé

Marinad

  • 4msk
    japansk soja
  • 2msk
    olja
  • finrivet skal av en citron
  • 2msk
    pressad citron
  • 2
    pressade vitlöksklyftor
  • 1tsk
    nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Lägg grillpinnarna i kallt vatten minst 30 min, så bränns de inte lika lätt vid grillningen.

2. <b>Marinad:</b> Blanda soja, olja, citronskal, citronsaft, vitlök och peppar.

3. Dela lårfiléerna på hälften. Lägg ner bitarna i marinaden och rör om. Låt kycklingen ligga i marinaden gärna en timme eller längre. Hit kan förberedas dagen före.

4. Trä upp dem på dubbla spett så att bitarn blir platta.

5. Grilla över het glöd. Cirka 5 minuter på var sida eller stek dem i ugn.

Dela det här receptet med dina vänner!