Citron- och olivkyckling med gremolata och gnocchi

Publicerat:
2017-08-30Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4skinnfria kycklingfiléer
- 1dlvetemjöl
- 1gul zucchini
- 1grön zucchini
- 2medelstora bananschalotten eller 1 stor gul lök
- ca 4mskolivolja
- 2kvist(ar)rosmarin
- 1nypa flingsalt
- 1dlsvarta kalamataoliver
- saften från 1 citron
- 2dltorrt vitt vin
- 1dlvatten
- flingsalt
- nymald svartpeppar
- 1msksmör
Gremolata
- 3vitlöksklyftor
- skalet från 1 citron
- 2dlhackad bladpersilja
- 2mskolivolja
- en nypa flingsalt
Till servering
- gnocchi med lite smör och parmesan eller potatismos
Så lagar du
1. Dela varje kycklingfilé horisontellt på mitten utan att skära igenom helt. Fläk ut den så att det blir en stor tunn filé.
2. Häll upp mjölet på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att den täcks runtom.
3. Skär zucchinin i tärningar, cirka 2 x 2 cm stora. Skala och hacka löken. Fräs den i olivolja tillsammans med zucchini och rosmarin. Salta. Häll upp grönsakerna i en skål och ställ åt sidan.
4. Stek kycklingen på ganska hög värme i samma panna med lite ny olja. Börja med den skurna sidan och låt den få lite färg.
5. Vänd på kycklingen och häll över grönsaker och oliver. Pressa över saften från citronen och tillsätt vin och vatten.
6. Sänk värmen och låt puttra i cirka 6 minuter. Salta och peppra och låt stå i några minuter.
7. Ta upp kycklingen och grönsakerna ur pannan och lägg på ett uppläggningsfat, men låt vätskan vara kvar. Vispa ner smöret för att runda av smaken.
8. Häll skyn över kycklingen. Skala och finhacka vitlöken till gremolatan. Blanda gärna i mortel, vitlök, citronskal, persilja och olja.
9. Servera kycklingen direkt med nykokt gnocchi eller potatismos. Toppa med gremolata.