Citron- och salviakyckling

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Frisk örtig rätt, allt i samma kastrull.
Ingredienser
4portioner
- 1stekologisk kyckling
- vetemjöl till panering
- 1stgrön zucchini
- 1stgul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- 400gmandelpotatis
- 1-2citroner (saft och skal)
- 100gsvarta oliver (kärnfria)
- ca 15salviablad
- 25gsmör
- 2-3mskolivolja
- ca 2dlvitt vin
- vatten
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skär ut bröst och lår på kycklingen. Spara gärna skrovet. Det kan bli till en underbar buljong.
2. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär zucchinin i bitar ca 3x3 cm. Om potatisarna är stora så dela dem på hälften.
3. Mjöla kycklingdelarna och stek dem i smöret och olivoljan. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt det vita vinet och vatten tills det precis täcker.
4. Låt koka i ca 15 minuter och tillsätt sedan citronen (skal och saft), hälften av salvian, potatis och zucchini.
5. Salta och peppra efter smak.
6. Innan serveringen: tillsätt de svarta oliverna och resterande salviablad.