Citrondoftande kikärtsbiffar med knaprig halloumi och sallad

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
Kikärtsbiffar
- 2paketfärdigkokta kikärter (á 400 g)
- 2stsalladslökar, skivade
- 2klyfta(or)vitlök
- ½ dlpersilja, hackad
- ½stekologisk citron, det gula av skalet rivet
- ½dlmajsstärkelse (Maizena)
- 1dlsesamfrön
- 1tsksalt
- 1tsksvartpeppar, malen
- 1tskspiskummin
- rapsolja till stekning
- 200ghalloumi, skivad
Citronvinägrett
- 1tskdijonsenap
- 1dlpersilja, hackad
- ½stcitron, saften
- 1dlolivolja
- salt, vitpeppar
Sallad
- 1½påse(ar)blandade salladsskott
- 2stsalladslökar, skivade
- 2stavokado, urkärnade & klyftade
- 1ask(ar)cocktailtomater, halverade
- 1knippa(or)rädisor, klyftade
- 200gsockerärtor, förvällda
Så lagar du
1. Häll av och skölj ärterna i kallt vatten, låt rinna av.
2. Lägg samtliga ingredienser till biffarna i en matberedare, spara ½ deciliter sesamfrön till paneringen. Mixa till en slät massa. Låt vila under tiden du gör vinägrett.
3. Mixa ihop senap, persilja och citron, tillsätt olja och smaka av med salt och vitpeppar.
4. Ta upp kikärtsdegen på bänken, tryck ihop och forma till en rulle. Skär rullen i 24 bitar, platta till skivorna och vänd i sesamfrön. Stek biffar och halloumi gyllene i olja.
5. Blanda hälften av vinägretten med samtliga grönsaker, droppa resten över vid servering.
Tips
Om du önskar sås så passar det bra med en klick mezeyoghurt till.