Ingredienser
4portioner
- 4stblad gelantin
- 4stäggulor
- 1dlströsocker
skal och saft från 1 citron
- 3dlvispgrädde
Till servering:
- 1dlminimaränger
- 2stpassionsfrukter
Så lagar du
Häll kallt vatten i en liten skål och lägg i gelantinbladen. Låt dom ligga i 5 minuter så de blir helt mjuka.
Lägg äggulor och socker i en bunke och vispa det pösigt. Riv ner citronskal.
Häll bort vattnet från gelantinbladen och smält dom över vattenbad. Pressa i saften från citron i gelantinet och rör ner alltihop i bunken med äggsmet.
Häll grädde i en annan bunke och vispa den tills den är fluffig och ganska fast. Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden, blanda ihop med en slickepott. Häll upp fromagesmeten i små glas eller en stor skål och låt den stelna i kylskåpet.
Servera med minimaränger och fruktköttet från passionsfrukten.