Citronfromage

Citronfromage

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    blad gelantin
  • 4st
    äggulor
  • 1dl
    strösocker

skal och saft från 1 citron

  • 3dl
    vispgrädde

Till servering:

  • 1dl
    minimaränger
  • 2st
    passionsfrukter

Så lagar du

Häll kallt vatten i en liten skål och lägg i gelantinbladen. Låt dom ligga i 5 minuter så de blir helt mjuka.

Lägg äggulor och socker i en bunke och vispa det pösigt. Riv ner citronskal.

Häll bort vattnet från gelantinbladen och smält dom över vattenbad. Pressa i saften från citron i gelantinet och rör ner alltihop i bunken med äggsmet.

Häll grädde i en annan bunke och vispa den tills den är fluffig och ganska fast. Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden, blanda ihop med en slickepott. Häll upp fromagesmeten i små glas eller en stor skål och låt den stelna i kylskåpet.

Servera med minimaränger och fruktköttet från passionsfrukten.

Dela det här receptet med dina vänner!