Citroninkokt purjolök med bechamel på getost

Citroninkokt purjolök med bechamel på getost

Publicerat:

Syran från den citronsmaksatta löken går perfekt ihop med krämigheten i bechamelsåsen, som här får en extra kick av getost.

Ingredienser

Citroninkokt purjolök

  • 3st
    purjolökar
  • 2st
    citroner
  • ½dl
    olivolja
  • 1msk
    grönsaksbuljong (ekologisk)
  • svartpeppar

getbechamel

  • 50g
    getost
  • ½dl
    smör
  • ½dl
    mjöl
  • 5dl
    mjölk
  • salt

Så lagar du

1. Citroninkokt purjolök: Dela purjolök på längden. Koka upp lättsaltat vatten(ca. 1liter) med buljong, citronskal, olivolja och rikligt med nymald svartpeppar. Slå över purjolöken och täck med lock.

2. Baka i ugn på 140°C tills purjolöken är mjuk. Tag ut och lyft ur purjolöken. Spara buljong till soppa eller gryta.

3. Getbechamel: Smält smöret med mjölet. Vispa i mjölken och låt sjuda i minst 5 min.

4. Tillsätt getost med hjälp av stavmixer till slät bechamel.

5. Servera purjolök med getbechamel och friterade purjolöksrötter. Toppa ev med lite örter som oregano, timjan och persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!