Citronmousse

Publicerat:
2015-12-22Tillagningstid:
Fräsch och fluffig mousse på riktig citron. Tänk på att den behöver kylas flera timmar innan servering.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 100gsmör
- 5ägg
- 2,5dlströsocker
- 3stcitroner, saften (1,5 dl) och rivet skal
- 5dlvispgrädde
Så lagar du
1. Riv citronskalet och pressa saften ur citronerna.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner ägg/sockerblandningen i kastrullen.
3. Sjud på låg värme och rör hela tiden tills det blir en tjock kräm.
4. Ta kastrullen från plattan och rör ner citronsaft och -skal. Låt svalna till rumstemperatur.
5. Vispa grädden hårt och rör ihop med den svala citronkrämen.
6. Häll upp i portionsglas och ställ kallt i 4-5 timmar eller över natten. Dekorera gärna med riven choklad strax före serveringen, eller karamelliserat citronskal och myntablad.