Citronpaj

Citronpaj

    Publicerat:

    Ingredienser

    12portioner

    Pajdeg

    • 3dl
      vetemjöl
    • 2msk
      strösocker
    • 125g
      smör
    • 1msk
      vatten

    Fyllning

    • 75g
      smör
    • 1 ½dl
      strösocker
    • 1dl
      pressad citron
    • 3st
      ägg

    Tillbehör

    • Lättvispad grädde

    Så lagar du

    1. Blanda mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen gärna i matberedare eller med fingertopparna. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form 24-26 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ den i kylen minst 30 min.

    2. Sätt ugnen på 200 grader.

    3. Grädda pajdegen på andra falsen nerifrån ca 15 min.

    4. Fyllning: Smält smöret och blanda ner sockret. Tillsätt citronsaften och rör ner äggen så att de bara blandar sig. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15-20 minuter tills fyllningen stannat. Lägg eventuellt på tunna citronskivor mot slutet av gräddningen. Låt kallna.

    5. Servera med lättvispad grädde.

    Dela det här receptet med dina vänner!