Citronpaj

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
12portioner
Pajdeg
- 3dlvetemjöl
- 2mskströsocker
- 125gsmör
- 1mskvatten
Fyllning
- 75gsmör
- 1 ½dlströsocker
- 1dlpressad citron
- 3stägg
Tillbehör
- Lättvispad grädde
Så lagar du
1. Blanda mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen gärna i matberedare eller med fingertopparna. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form 24-26 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ den i kylen minst 30 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Grädda pajdegen på andra falsen nerifrån ca 15 min.
4. Fyllning: Smält smöret och blanda ner sockret. Tillsätt citronsaften och rör ner äggen så att de bara blandar sig. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15-20 minuter tills fyllningen stannat. Lägg eventuellt på tunna citronskivor mot slutet av gräddningen. Låt kallna.
5. Servera med lättvispad grädde.