Citronpannacotta med kryddkörsbär

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 8 3/4dl
    vispgrädde
  • 2-3st
    citroner
  • 170g
    strösocker

Körsbärssåsen:

  • 1/2st
    apelsin
  • 2dl
    rödvin
  • 1/2st
    kanelstång
  • 1st
    nejlika
  • 1-2tsk
    strösocker
  • 200g
    frysta surkörsbär

Så lagar du

Värm upp grädden till 75 grader. Ta den av värmen och låt den svalna till 65 grader.

Blanda i citronskal, citronjuice och socker, rör om väl. Låt det svalna, häll upp det i sex små glas à 2 dl. Låt stelna i kylen i ca 4 tim.

För en kniv runt puddingen och vänd formen upp och ned, så att den släpper. Servera med körsbärssåsen.

Körsbärssåsen: blanda apelsinskal, vin, kanel, nejlika och socker i en kastrull och sjud upp. Lägg i körsbären, koka upp. Ta i socker i lämplig mängd om såsen är mycket syrlig. Sjud i 5 min., låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!