Citronpannacotta med kryddkörsbär
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 8 3/4dlvispgrädde
- 2-3stcitroner
- 170gströsocker
Körsbärssåsen:
- 1/2stapelsin
- 2dlrödvin
- 1/2stkanelstång
- 1stnejlika
- 1-2tskströsocker
- 200gfrysta surkörsbär
Så lagar du
Värm upp grädden till 75 grader. Ta den av värmen och låt den svalna till 65 grader.
Blanda i citronskal, citronjuice och socker, rör om väl. Låt det svalna, häll upp det i sex små glas à 2 dl. Låt stelna i kylen i ca 4 tim.
För en kniv runt puddingen och vänd formen upp och ned, så att den släpper. Servera med körsbärssåsen.
Körsbärssåsen: blanda apelsinskal, vin, kanel, nejlika och socker i en kastrull och sjud upp. Lägg i körsbären, koka upp. Ta i socker i lämplig mängd om såsen är mycket syrlig. Sjud i 5 min., låt svalna.