Citronparfait

Publicerat:
2017-05-04Tillagningstid:
En len parfait med frisk syrlighet av citronsaft blir en värdig avslutning på majmiddagen. Parfaiten tar lite tid i frysen, så börja i god tid.
Ingredienser
4portioner
- 4stora citroner
- 2äggulor
- 1 ½dlflorsocker
- 3mskpressad citron
- ½vaniljstång
- 2dlvispgrädde
- 1mskfinhackad mynta
Så lagar du
1. Skär av toppen på citronerna. Gröpa ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Sila av 3 msk saft.
2. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Skåra en halv vaniljstång och skrapa ur fröna. Blanda ned fröna i grädden. Vispa grädden hårt och rör ned i äggsmeten och rör till sist ned den hackade myntan.
3. Fyll citronerna med glassmeten och ställ i en form. Ställ i frysen minst 4 timmar.
4. Ta fram citronerna i rumstemperatur ca 20 minuter innan servering.
Dryckestips
Nivole 2016, Italien
Nr 7787, 79 kronor (37,5 cl)