Citronrutor

Citronrutor

Publicerat:

Tillagningstid:

Servera som en liten bakelse med en klick grädde och ett hallon.

Ingredienser

24portioner

Pajdeg

  • 1,5dl
    vetemjöl, 90 g
  • 50g
    smör
  • 1msk
    strösocker
  • 1msk
    vatten

Fyllning

  • 50g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 1-2
    ekologiska citroner (finrivet skal av 1 citron och ca 4 msk pressad citron)
  • 2
    ägg

Garnering

  • 2dl
    vispgrädde
  • hallon

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Pajdeg: Kör ihop vetemjöl, smör och socker i en matberedare tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg.

3. Lägg ett bakplåtspapper i en form 17x26 cm eller något mindre. Kavla eller tryck ut degen så att den passar i botten på formen.

4. Förgrädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

5. Fyllning: Smält smöret och tillsätt sockret. Blanda ner finrivet citronskal och pressad citronsaft. Vispa ner äggen bara så att det precis blandas. Smaka av om det behövs mer citronsaft eller socker.

6. Häll fyllningen över det förgräddade pajskalet. Fortsätt grädda cirka 12 minuter tills fyllningen stannat. Låt svalna och ställ sedan i kyl.

7. Ta upp kakan ur formen och skär i små bitar.

8. Garnera med vispad grädde och hallon.

Dela det här receptet med dina vänner!