Citronsmör

Halstrad marulk med potatis och palsternackspuré, citronsmör och sparrissallad.

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 100g
      rumsvarmt smör
    • saft och rivet skal från en citron
    • 1msk
      finhackad schalottenlök
    • 1msk
      finhackad gräslök
    • salt och nymalen vitpeppar
    • ev. lite ättika

    Så lagar du

    Rör ihop alla ingredienser. Börja med att ha i allt citronskal för att sedan tillsätta lite citronsaft i taget till önskad smak. Vill man ha smak av riktigt svensk syra kan man ha i mycket lite ättika (12%). Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

    Hovåslaget använde citronsmöret i huvudrätten som bestod  av halstrad marulk. Till förrätt serverades hummersopp och till dessert Champagnesorbet med havtorns- och björnbärskompott.

    Dela det här receptet med dina vänner!