Citronsorbet

Publicerat:
2012-10-24Två bra sätt att kunna göra en härlig och syrlig citronsorbet på hemmaplan.
Ingredienser
4portioner
- 2dlsocker
- 2dlvatten
- juice från 4 citroner
- 2stäggvitor
- 1msksocker
Så lagar du
Du kan göra sorbet på två sätt, ett med glassmaskin och ett utan.
Med glassmaskin
Blanda socker och vatten i en kastrull. Tillsätt citronjuice och koka ihop. Vispa upp äggvitorna och häll över citronvätskan. Häll upp allt i en glasmaskin och kör tills du får en fin sorbet.
Utan glassmaskin
Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka ihop med citronjuicen. Häll över blandningen i en plastbytta och frys in. Vispa upp äggvitorna med 1 msk socker till du får ett styvt skum. När citronblandningen har fryst, skrapa upp "snö" med en gaffel. Blanda "snön" med äggvitan och låt stå i frys i ungefär två timmar.