Ingredienser
10 - 12portioner
- 150gsmör
- 1dlströsocker
- 1stägg
- 2dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
Fyllning
- 2dlsmetana eller crème fraiche
- 3 stägg
- 1½dlströsocker
- 1stcitron, finriven skal
- ½dlpressad citronsaft
Tillbehör:
- 500gbär, t ex jordgubbar, hallon eller blåbär
- vispgrädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Vispa sedan ner ägget. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
3. Grädda på nedersta falsen cirka 10 minuter tills den börjat stelna. Vispa under tiden samman alla ingredienser till fyllningen.
4. Ta ut kakan och häll försiktig fyllningen i mitten av kakan. Fortsätt grädda ytterligare 20 minuter till. Ta ut och låt kallna.
5. Garnera med bär. Servera gärna grädde till.