Citrontårta med bär

Citrontårta med bär

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 150g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 1st
    ägg
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver

Fyllning

  • 2dl
    smetana eller crème fraiche
  • 3 st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • 1st
    citron, finriven skal
  • ½dl
    pressad citronsaft

Tillbehör:

  • 500g
    bär, t ex jordgubbar, hallon eller blåbär
  • vispgrädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Vispa sedan ner ägget. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

3. Grädda på nedersta falsen cirka 10 minuter tills den börjat stelna. Vispa under tiden samman alla ingredienser till fyllningen.

4. Ta ut kakan och häll försiktig fyllningen i mitten av kakan. Fortsätt grädda ytterligare 20 minuter till. Ta ut och låt kallna.

5. Garnera med bär. Servera gärna grädde till.

Dela det här receptet med dina vänner!