Citronyoghurttårta med marängbotten

Jordgubbar, citron, socker, yoghurt, grädde, ägg

Publicerat:

En ljuvligt sötsyrlig tårta som definitivt imponerar på gästerna!

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 2st
    äggvitor
  • 1krm
    vinäger
  • 1dl
    strösocker

Citronyoghurtglass

  • 2st
    äggulor
  • 1dl
    strösocker
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1dl
    turkisk yoghurt
  • finrivet skal av 1 citron
  • ca 1 msk
    pressad citron

Till garnering

  • 500g
    jordgubbar
  • citronskalsstrimlor

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 125°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smörj occh mjöla kanten.

2. Vispa äggvitorna till skum med vinägern. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till en fast maräng. Fördela marängsmeten i formen. Grädda längst ner i ugnen cirka 1 1/4-1 1/2 timme tills marängen är torr. Låt kallna.

3. Vispa gulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda äggulevispet, grädde, citronskal och yoghurt, smaka till sist av med pressad citron tills smeten är lagom syrlig.

4. Häll smeten på marängen och ställ in i frysen minst 3 timmar.

5. Skiva jordubbarna och lägg dem på tårtan och garnera eventuellt med några citronskalsstrimlor.

Dela det här receptet med dina vänner!