Citronyoghurttårta med marängbotten

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6 - 8portioner
- 2stäggvitor
- 1krmvinäger
- 1dlströsocker
Citronyoghurtglass
- 2stäggulor
- 1dlströsocker
- 2dlvispgrädde
- 1dlturkisk yoghurt
- finrivet skal av 1 citron
- ca 1 mskpressad citron
Till garnering
- 500gjordgubbar
- citronskalsstrimlor
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 125°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smörj occh mjöla kanten.
2. Vispa äggvitorna till skum med vinägern. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till en fast maräng. Fördela marängsmeten i formen. Grädda längst ner i ugnen cirka 1 1/4-1 1/2 timme tills marängen är torr. Låt kallna.
3. Vispa gulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda äggulevispet, grädde, citronskal och yoghurt, smaka till sist av med pressad citron tills smeten är lagom syrlig.
4. Häll smeten på marängen och ställ in i frysen minst 3 timmar.
5. Skiva jordubbarna och lägg dem på tårtan och garnera eventuellt med några citronskalsstrimlor.