Citrus- och saffransglögg

Publicerat:
2018-12-12Tillagningstid:
Kryp upp i soffan med en kopp hemgjord glögg på säsongens citrusfrukter.
Ingredienser
10portioner
- 3stcitroner, juicen
- 5stapelsiner, juicen
- 3stclementiner, juicen
- 4dlvatten
- 2mskråsocker
- ¼gsaffran
- 2ststjärnanis
- 1cmingefära
- 10stkryddnejlikor
- kanelstänger eller torkad apelsinskiva vid servering
Så lagar du
1. Pressa citrusfrukterna och sila bort fruktköttet.
2. Blanda juice, vatten och socker i en kastrull.
3. Tillsätt alla kryddor utom saffran. Låt sjuda en stund. Koka inte upp då fruktjuice lätt blir besk och bitter om den hettas upp för mycket.
4. Häll i saffran och rör om ordentligt.
5. Låt gärna stå och dra en stund på svag värme.
6. Sila bort kryddorna och häll upp i en fin kanna.
7. Servera med en kanelstång eller torkad apelsinskiva.