Citrusgranité med grönt myntate

bild på citrusgranité

    Publicerat:

    Den är lyxigare än isglass men enklare att röra ihop än en sorbet. Granité är en isig liten dessert som härstammar från Sicilien och passar bra att bjuda då man annars hade serverat en drink. En granité kan man svänga ihop på några minuter och slänga i frysen. Den kan formas så att den funkar som en mellanrätt när “smakpaletten” behöver rensas. Den passar också till dessert med lite extra sötma och coola tillbehör, eller som en läskande fryst drink när vi kan börja njuta av den första värmen.

    Ingredienser

    4 - 6portioner

    • 1dl
      vatten
    • grönt myntate
    • 1dl
      socker
    • 2st
      citroner
    • 1st
      lime
    • 1kruk(or)
      mynta

    Så lagar du

    1. Koka upp 1 dl vatten och brygg ett grönt te. Sila av.
    2. Blanda i sockret och låt svalna
    3. Zesta skalen från  ½ citron och ½ lime.
    4. Pressa saften från citronerna och limen så att det blir 2 dl vätska.
    5. Blanda i citruszesten 
    6. Blanda ihop teet med citronsaften och lägg i en näve grovhackad mynta. Frys blandningen i en låg, vid form.
    7. Rör in lite luft i blandningen varannan timme för att få iskristaller.
    8. Skopa upp i fina glas och servera.

    Dela det här receptet med dina vänner!